Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čína získava monopol na ruskom trhu s autami

.sita .ekonomika

Svetové automobilky po vypuknutí vojny na Ukrajine v Rusku prestali vyrábať a opustili trh.

Čína získava monopol na ruskom trhu s autami Unsplash

podiel čínskych áut na importe na ruský trh od začiatku tohto roka do záveru augusta stúpol na 92 percent. Informuje o tom web Ukrajinská pravda, ktorý cituje vyjadrenie úradujúceho šéfa Federálnej colnej služby Ruskej federácie Ruslana Davydova pre portál Moscow Times. 

Davydov uviedol, že obchod s autami s Čínou „rastie veľmi výrazne", pričom podiel Európskej únie na ruskom trhu s autami naďalej klesá. Napríklad hodnota dovozu osobných áut z Číny do Ruska v prvom polroku tohto roka sa medziročne zvýšila o 543 percent na 4,6 miliardy dolárov.

Po vypuknutí otvorenej ruskej vojny proti Ukrajine všetci globálni výrobcovia áut zastavili výrobu v Rusku. Následne väčšina z nich predala svoj majetok na ruskom trhu a z krajiny odišla. Okrem toho oficiálne dodávky nových áut zo západných štátov do Ruska sa zastavili.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite