Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Téma .týždňa: Červená karta

.týždeň .témy .téma

Premiér, ktorý s prehľadom vyhral voľby, a teraz s ním strácajú trpezlivosť nielen koaliční partneri, ale aj občania. Aký vplyv má táto situácia na spoločnosť? Možno z tohto labyrintu neuróz predsa len existuje nejaká cesta.

Téma .týždňa: Červená karta
16. december 2020 Bratislava: Predseda vlády Igor Matovič po vládnom schválení lockdownu na Slovensku, ktorý mal platiť od 19. decembra. Foto: MARTIN BAUMANN/TASR

OBSAH

Inde nemajú takého premiéra .šimon Jeseňák .marína Gálisová
Nedá sa večne cúvať .štefan Hríb
L

Inde nemajú takého premiéra

.šimon Jeseňák .marína Gálisová .témy

Slovensko dostalo po voľbách šancu na lepšiu vládu – na druhej strane horších alternatív, ako bola vláda Smeru, SNS a „charakterného“ Mosta, neexistovalo mnoho. Čo zo šance vykúpenej krvou dvoch mladých nevinných ľudí zostalo?

politológ Grigorij Mesežnikov výstižne uviedol, že „medzi ľuďmi, ktorí uvítali vznik tejto vlády, rastie presvedčenie, že je čas vymeniť premiéra Igora Matoviča. Faktov, ktoré potvrdzujú, že Igor Matovič pri manažovaní vlády nepostupuje ideálne, exponenciálne pribúda.“ V krajinách so zabehanou demokraciou, kde sa nepardonujú všelijaké prehrešky, by k výmene predsedu vlády už došlo dávno. Navyše, vo vyspelých krajinách by strana, ktorá mala ešte nedávno len štyroch členov, nebola členom ani miestneho zastupiteľstva. Iste je potrebné dodať, že Igor Matovič vládne počas pandémie covid-19 a istá miera veľkorysosti bola zo začiatku jeho vládnutia namieste. 

11. január 2021 Bratislava: Členovia OĽaNO – premiér Igor Matovič, minister financií Eduard Heger, minister vnútra Roman Mikulec a minister zdravotníctva Marek Krajčí počas tlačovej konferencie.JAROSLAV NOVÁK/TASR11. január 2021 Bratislava: Členovia OĽaNO – premiér Igor Matovič, minister financií Eduard Heger, minister vnútra Roman Mikulec a minister zdravotníctva Marek Krajčí počas tlačovej konferencie.

V čom je hlavný problém Igora Matoviča a prečo teraz uvažujeme o tom, či sa dá pokračovať vo vláde toho slušnejšieho, čo tu máme, aj bez neho?

Najväčší problém premiéra Matoviča nie je to, ako sa správa

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite