Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ideálny kandidát

.martin Mojžiš .štefan Hríb .eva Čobejová .témy

Andrej Kiska sa o miesto prezidenta už uchádzať nebude a v priebehu posledných dní sa vynorilo množstvo nových kandidátov. Na slovenskej politickej scéne sa tým otvára otázka o najlepšom nástupcovi.

Ideálny kandidát Boris Németh Jedným z kandidátov slovenských prezidentských volieb v roku 2004 bol muž Novembra a kresťanský demokrat František Mikloško.

k tejto otázke môžeme pristupovať pragmaticky a pýtať sa, kto by bol dobrým kandidátom a zároveň mal vysoké šance na zvolenie. Ale môžeme sa pýtať aj inak: Kto by bol ideálnym kandidátom bez ohľadu na logiku stávkových kancelárií? Inými slovami, môžeme sa pýtať, či má Slovenská republika na to, aby bola jej prezidentom osobnosť formátu Václava Havla.

Aké vlastnosti by mal mať takýto človek? V prvom rade by to mal byť muž alebo žena s demokratickým zmýšľaním, prejaveným nielen v samotnom zmýšľaní, ale aj v konkrétnych činoch – najlepšie v aktívnom vystupovaní proti komunizmu a iným formám totality.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite