Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Varšava si po Putinových vyhláseniach o Stalinovi predvolá ruského veľvyslanca

.sita .svet

Podľa Putina Stalin Poľsku daroval územia.

Varšava si po Putinových vyhláseniach o Stalinovi predvolá ruského veľvyslanca sita/Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

poľsko si na ministerstvo zahraničných vecí predvolá ruského veľvyslanca po tom, čo ruský vodca Vladimir Putin povedal, že Stalin údajne „daroval“ Poľsku územia. Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter to uviedol poľský premiér Mateusz Morawiecki.

„Stalin bol vojnový zločinec, zodpovedný za smrť státisícov Poliakov. O historickej pravde nemožno pochybovať. Na ministerstvo zahraničných vecí bude predvolaný veľvyslanec Ruskej federácie,“ napísal Morawiecki.

Putin v piatok vyhlásil, že „západná časť Poľska je darom Stalina pre krajinu“ a Poľsko by malo byť vďačné Sovietskemu zväzu za „obnovenie nezávislosti“.

Splnomocnenec poľskej vlády pre bezpečnosť informačného priestoru Stanisław Żaryn v nadväznosti na Putinove vyhlásenia označil ruského vodcu za „úbohú a nudnú osobu z Kremľa“ šíriacu lži o vojne na Ukrajine.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite