Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Girkin nazval Putina zbabelým povaľačom – možno naposledy

.marína Gálisová .názory

V Rusku bol zadržaný Igor Vsevolodovič Girkin. To je človek vystupujúci pod pseudonymom Strelkov a dovoľujúci si k Putinovi neslýchané veci. Nie preto, že by bol disident. Presne preto, že nebol.

Marína Gálisová

v Rusku sa dejú veci. Girkina dnes ráno zadržali a obvinili z extrémizmu, čo napísala na Telegram jeho manželka – a dodala, že nevie, kam ho odviedli. Sama je niekde mimo Moskvy (zrejme na Donbase) a o zadržaní svojho manžela dostala iba informáciu od vrátnika ich domu. Vraj ho navštívili neznámi muži, prikázali mu, aby sa pobalil, opýtali sa ho, či chce informovať svoju rodinu, a on odpovedal, že nie. Potom ho odviezli a teraz má na krku paragraf za extrémizmus.

Prekvapenie to je aj nie je. Obvinenie z extrémizmu je čosi, o čo si Igor Vsevolodovič Girkin koledoval už dávno. Dovoľoval si k Putinovi a k jeho vojne, a to presne preto, že disident nie je. Písal o tom, že Putin svoju vojnu dávno prehral, že ju vedie úplne zle, obklopuje sa neschopnými ľuďmi – lebo sám Putin je neschopný. Doteraz mu to prechádzalo – takže prekvapuje iba fakt, že tak dlho, a tiež je trochu záhada, prečo mu to zrazu prechádzať prestalo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite