Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kremeľ sa odmietol vyjadriť k miestu pobytu Prigožina

.sita .svet

Peskov potvrdil nadchádzajúce rokovania medzi ruským vodcom Vladimirom Putinom a Lukašenkom.

Kremeľ sa odmietol vyjadriť k miestu pobytu Prigožina SITA/Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Dmitrij Peskov

kremeľ sa odmietol vyjadriť k správam o tom, že líder ruskej žoldnierskej Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin je v Petrohrade. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov sa otázku webu, či vedia o tom, kde sa nachádza Prigožin, reagoval, že sa k tomu „teraz nebude vyjadrovať“.

Prigožina od 24. júna nevideli na verejnosti a bieloruský vodca Alexander Lukašenko vo štvrtok počas tlačovej konferencie uviedol, že nie je v Bielorusku, ako sa dohodlo po jeho nedávnej krátkej vzbure.

Peskov sa k Prigožinovi odmietol vyjadriť aj neskôr počas konferenčného hovoru s novinármi. Na otázku, či Kremeľ vie, kde sa nachádza, hovorca konštatoval, že nesledujú jeho pohyb, pričom na to nemajú schopnosti ani záujem.

Peskov však podľa CNN potvrdil nadchádzajúce rokovania medzi ruským vodcom Vladimirom Putinom a Lukašenkom, no neuviedol, či budú diskutovať aj o wagnerovcoch alebo Prigožinovi. „V tejto chvíli nemôžem povedať, čo bude na programe týchto rozhovorov, keďže ešte nebol určený ani presný termín,“ vyjadril sa.

Potvrdil tiež, že Prigožinovo presídlenie do Bieloruska, o ktorom sa hovorilo ako o súčasti dohody pri ukončení vzbury wagnerovcov, bolo jednou z podmienok, na ktorých sa dohodli Putin a Lukašenko.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite