Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NATO je pripravená brániť sa proti Bielorusku a Rusku

.sita .svet

V utorok sa tak vyjadril generálny tajomník Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) Jens Stoltenberg na spoločnej tlačovej konferencii v Haagu.

NATO je pripravená brániť sa proti Bielorusku a Rusku SITA/AP Photo

moskva a Minsk dostali jasný odkaz, že „NATO je tu na ochranu každého spojenca, každého centimetra územia NATO“. V utorok sa tak vyjadril generálny tajomník Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) Jens Stoltenberg na spoločnej tlačovej konferencii v Haagu s lídrami siedmich členských krajín NATO. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Šéf NATO ďalej uviedol, že aliancia je pripravená brániť svojich členov pred Bieloruskom a Ruskom a dodal, že udalosti týkajúce sa vzbury ruskej žoldnierskej Wagnerovej skupiny sú „vnútornou záležitosťou Ruska“.

Na otázku novinárov o prípadných bezpečnostných problémoch, ktoré by mohli nastať v súvislosti s presunom šéfa wagnerovcov Jevgenija Prigožina a jeho jednotiek do Bieloruska, všetci predstavitelia skonštatovali, že je ešte príliš skoro na definitívne hodnotenia.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite