Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývalý ruský veliteľ varoval, že Rusku hrozí bezprostredná vojenská porážka

.tasr .svet

Nie je tam stratégia, nie je tam vedomá práca na jej uskutočnenie, uviedol bývalý ruský vojenský veliteľ Igor Girkin.

Bývalý ruský veliteľ varoval, že Rusku hrozí bezprostredná vojenská porážka SITA/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ukrajina podľa neho takúto stratégiu má a uskutočňuje ju z celej sily.

„Musíme teraz premýšľať o tom, ako zachrániť štát, krajinu a ľudí v situácii bezprostrednej vojenskej porážky,“ uviedol. Dlhý a ťažký boj bude podľa jeho vyjadrení potrebný aj v prípade porážky bez fatálnych následkov, v rámci ktorej budú nepriatelia nútení vzdať sa plánov na úplné roztrieštenie Ruska a zničenie jeho zvrchovanosti.

Girkin je považovaný za jedného z najvplyvnejších ruských podporovateľov invázie na Ukrajinu. Bývalý príslušník Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) je známy aj pod menom Igor Strelkov. 

Zapojil sa priamo do bojov na východe Ukrajiny a od mája do augusta 2014 pôsobil ako veliteľ ozbrojených síl Doneckej ľudovej republiky.

Súd v Holandsku ho vlani v novembri v neprítomnosti odsúdil na doživotie za zostrelenie civilného letu MH17 nad východnou Ukrajinou 17. júla 2014, pri ktorom zomrelo 298 cestujúcich. Rusko opakovane popiera zodpovednosť za tento zločin a verdikt voči Girkinovi odmietlo.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite