Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biden po tornádach vyhlásil núdzový stav v štáte Mississippi, počet obetí stúpol na najmenej 26 mŕtvych

.sita .svet

Desiatky ďalších ľudí, predovšetkým v Mississippi, utrpeli zranenia. Záchranári naďalej prehľadávajú trosky desiatok zničených budov.

Biden po tornádach vyhlásil núdzový stav v štáte Mississippi, počet obetí stúpol na najmenej 26 mŕtvych SITA/Barbara Gauntt/The Clarion-Ledger via AP

americký prezident Joe Biden v nedeľu skoro ráno vyhlásil núdzový stav pre štát Mississippi, čím okamžite sprístupnil finančné prostriedky pre najviac postihnuté okresy Carroll, Humphreys, Monroe a Sharkey.

Tornáda zanechali obzvlášť ničivú stopu vo vidieckom mestečku Rolling Folk v poslednom menovanom okrese. „Moje mesto je preč,“ vyhlásil starosta Eldridge Walker.

Na základe prvotných údajov získali tornáda predbežné hodnotenie EF-4, uviedla kancelária Národnej meteorologickej služby v Jacksone. Spomenuté označenie znamená, že tornáda sa v nárazoch vetra pohybovali rýchlosťou medzi 265 a 320 kilometrov za hodinu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite