Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina odmietla obvinenia Gruzínska zo zasahovania do vnútorných záležitostí

.tasr .svet

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa počas minulotýždňovej vlne demonštrácií Gruzíncom poďakoval, že mávali aj ukrajinskými vlajkami a zaželal im, aby ich demokratické snahy boli úspešné.

Ukrajina odmietla obvinenia Gruzínska zo zasahovania do vnútorných záležitostí SITA/AP Photo/Zurab Tsertsvadze

kyjev v pondelok odmietol tvrdenia Tbilisi, že Ukrajina zasahuje do vnútropolitickej situácie Gruzínska vyjadrovaním sa k protivládnym protestom. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Gruzínski predstavitelia opakovaním ruskej propagandy takmer slovo po slove obvinili Ukrajinu z prípravy štátneho prevratu v Gruzínsku a zo zatiahnutia krajiny do vojny s Ruskom,“ uviedol hovorca ukrajinskej diplomacie Oleh Nikolenko.

„Kategoricky odmietame takéto narážky, ktoré nemajú nič spoločné s realitou,“ dodal s tým, že „gruzínski predstavitelia hľadajú nepriateľa na nesprávnom mieste.“

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa počas minulotýždňovej vlne demonštrácií Gruzíncom poďakoval, že mávali aj ukrajinskými vlajkami a zaželal im, aby ich demokratické snahy boli úspešné. Gruzínsky premiér Irakli Garibašvili vyzval Zelenského, aby nezasahoval do vnútropolitickej situácie v Gruzínsku.

„Ak osoba, ktorá je vo vojne... odpovedá na deštruktívne konanie niekoľkých tisícov ľudí tu v Gruzínsku, ide o priamy dôkaz, že táto osoba je zapojená, motivovaná spraviť niečo aj tu, (niečo tu) zmeniť, “povedal Garibašvili v nedeľnom rozhovore pre gruzínsku televíziu IMEDI.

Moskva v piatok tvrdila, že masové protesty v Gruzínsku podnietili cudzie mocnosti a prirovnala ich k pokusu o prevrat. Gruzínsky parlament v piatok odhlasoval stiahnutie kontroverzného vládneho návrhu zákona o zahraničných agentoch, ktorý  vyvolal hromadné protesty. Podľa tohto návrhu sa mali všetky organizácie, ktorých financovanie zo zahraničia prekročí 20 percent, registrovať ako „zahraniční agenti.“  

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite