Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bezpečnostnú konferenciu v Mníchove tradične sprevádzali demonštrácie

.tasr .svet

Len na námestí Königplatz napočítala tamojšia polícia 2000 až 3000 demonštrantov pri protestnej akcii zväzu München steht auf (Mníchov vstáva).

Bezpečnostnú konferenciu v Mníchove tradične sprevádzali demonštrácie SITA/Peter Kneffel/dpa via AP

zväz organizoval demonštrácie aj počas pandémie proti opatreniam súvisiacim s koronavírusom.

Na tradičnú demonštráciu „Aliancie za akciu proti bezpečnostnej konferencii NATO“ na námestí Karlsplatz v centre Mníchova naopak prišlo len zhruba 1500 ľudí, čo je podľa polície menej, než sa očakávalo.

Na 59. Mníchovskej bezpečnostnej konferencii sa do nedele bude radiť 40 prezidentov a premiérov a takmer 100 ministrov predovšetkým o tom, ako ukončiť ruskú útočnú vojnu proti Ukrajine, spresňuje DPA.

Na konferencii sa zúčastňujú svetoví lídri vrátane nemeckého kancelára Olafa Scholza, francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, americkej viceprezidentky Kamaly Harrisovej a najvyššie postaveného čínskeho diplomata Wanga I. V súvislosti s ruskou vojenskou inváziou na Ukrajinu neboli na konferenciu tento rok pozvaní predstavitelia Ruska.

Výročné podujatie už tradične sprevádzajú protesty a demonštrácie. Nepretržite je preto v uliciach Mníchova až do nedele nasadených približne 4800 policajtov, píše DPA.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite