Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kremeľ poprel roztržku medzi vagnerovcami a armádou

.tasr .svet

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v pondelok novinárom povedal, že Rusko považuje za hrdinov aj armádu, aj vagnerovcov.

Kremeľ poprel roztržku medzi vagnerovcami a armádou SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File Zakladateľ Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin s ruským prezidentom Vladimirom Putinom

kremeľ v pondelok poprel akýkoľvek konflikt medzi ruským ministerstvom obrany a  žoldnierskou Vagnerovou skupinou a označil to za výmysel médií. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

Napätie medzi vagnerovcami a rezortom obrany malo vyvolať v piatok ministerstvo, keď tvrdilo, že už dobylo ukrajinské mesto Soledar a nespomenulo úlohu vagnerovcov v bojoch. 

Šéf Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin sa následne sťažoval na pokusy bagatelizovať úlohu a úspechy jeho žoldnierov. Rezort obrany potom v ďalšej aktualizácii pochválil „odvážne a nezištné činy“ Vagnerovcov.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v pondelok novinárom povedal, že Rusko považuje za hrdinov aj armádu, aj vagnerovcov. „Obe (skupiny) budú navždy v našej pamäti,“ uviedol Peskov.

„Čo sa týka akýchkoľvek konfliktov, ide najmä o produkty informačných manipulácií, aké niekedy vytvárajú naši protivníci, no niekedy sa aj naši priatelia správajú spôsobom, že týchto nepriateľov ani nepotrebujeme,“ povedal. Kritizoval tak proruské médiá za účasť na dezinformáciách o údajnej roztržke.

„Všetci bojujú za svoju krajinu, a tak to treba brať,“ dodal na margo oboch skupín.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite