Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajinská raketa údajne dopadla na územie Bieloruska, hlásia médiá

.tasr .svet

Na územie Bieloruska údajne dopadla ukrajinská raketa z protiraketového systému S-300. TASR správu prevzala vo štvrtok z webovej stránky stanice Sky News, ktorá sa odvoláva na bieloruskú agentúru Belta.

Ukrajinská raketa údajne dopadla na územie Bieloruska, hlásia médiá telegram/belarusian silovik

 incident sa odohral medzi 10.00 h a 11.00 h miestneho času (12.00 h – 13.00 h SEČ) a v tom istom časovom intervale Rusko vypálilo smerom na Ukrajinu množstvo rakiet, píše agentúra Reuters.

Bieloruské ministerstvo obrany vyšetruje, či bieloruský systém protivzdušnej obrany raketu zostrelil, alebo či išlo o pochybenie. Agentúra Belta zverejnila fotografiu, na ktorej sú podľa nej na prázdnom poli časti strely odpálenej systémom S-300.

Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko podľa správ miestnych médií požiadal "skupinu špecialistov", aby incident vyšetrila, píše Sky News. Ukrajina sa ešte k záležitosti nevyjadrila.

V novembri dopadla na územie Poľska raketa, ktorá mohla byť vypálená ukrajinským systémom protivzdušnej obrany, pripomína Sky News. V dôsledku explózie zomreli dvaja muži a ďalšie štyri osoby utrpeli zranenia.

Systémy S-300 boli vyvinuté v niekdajšom Sovietskom zväze a v súčasnosti ich používa Rusko i Ukrajina.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite