Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pelosiovej manžel sa po útoku kladivom zotavuje, uviedol to ich syn

.tasr .svet

Syn predsedníčky americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej v sobotu vyjadril optimizmus ohľadom zdravotného stavu svojho otca Paula Pelosiho, ktorého v piatok previezli do nemocnice po tom, ako ho v jeho dome v San Franciscu napadol muž s kladivom.

Pelosiovej manžel sa po útoku kladivom zotavuje, uviedol to ich syn SITA/Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP

„zatiaľ je to dobré,“ ubezpečil Paul Pelosi mladší pre televíziu Fox News pred Zuckerbergovou všeobecnou nemocnicou v San Franciscu, kde lekári jeho otcovi po útoku diagnostikovali podliatiny, ťažký opuch a ďalšie zranenia.

Náčelník sanfranciskej polície William Scott uviedol, že podozrivý z útoku, 42-ročný David DePape, teraz čelí obvineniam z pokusu o vraždu, útoku smrtiacou zbraňou, týrania starších ľudí, vlámania a niekoľkých ďalších trestných činov vyplývajúcich z incidentu.

Motív útoku, ku ktorému došlo v piatok po 02.00 h miestneho času, je naďalej predmetom vyšetrovania. Televízia Fox však pripomenula, že páchateľ zrejme "šiel" po Pelosiovej, pretože po vniknutí do domu kričal: "Kde je Nancy?" a potom kladivom zaútočil na jej 82-ročného manžela Paula.

Manželia Pelosiovci sú zosobášení 59 rokov, majú päť dospelých detí a mnoho vnúčat. Dom Pelosiovcov sa nachádza v bohatej štvrti Pacific Heights v San Franciscu. Pelosi vlastní v San Franciscu firmu podnikajúcu s nehnuteľnosťami a rizikovým kapitálom.

Útok už vyvolal pochybnosti o bezpečí členov Kongresu i členov ich rodín. Vyhrážky zákonodarcom sú totiž stále intenzívne, aj takmer dva roky po útoku na Kapitol, sídlo Kongresu vo Washingtone. Polícia strážiaca Kapitol vyšetrovala v roku 2021 približne 9600 vyhrážok proti kongresmanom. Piatkový útok sa stal tiež len 11 dní pred voľbami, keď si Američania budú 8. novembra vyberať novú snemovňu a tretinu Senátu. Medzi Američanmi však vládnu obavy zo zločinnosti a o bezpečie na verejnosti.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite