Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Francúzsky novinár zomrel počas prípravy materiálu o evakuácii neďaleko mesta Severodoneck

.tasr .svet

Francúzsky novinár zahynul pri pondelkovom ostreľovaní evakuačného vozidla neďaleko východoukrajinského mesta Severodoneck, ktoré sa pokúšajú dobyť príslušníci ruských inváznych vojsk.

Francúzsky novinár zomrel počas prípravy materiálu o evakuácii neďaleko mesta Severodoneck SITA/AP Photo/Francisco Seco

„naše obrnené vozidlo malo dnes evakuovať desať ľudí z oblasti, keď na neho na zaútočil nepriateľ,“ uviedol gubernátor ukrajinskej Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj.

Jeden z nábojov podľa neho zasiahol do krku akreditovaného francúzskeho novinára, ktorý celú evakuáciu zaznamenával a následne svojmu zraneniu podľahol. Evakuačné operácie boli po útoku pozastavené.

Gubernátor Luhanskej oblasti v pondelok uviedol, že ruské jednotky vstúpili na predmestie Severodonecka a postupujú bližšie k centru mesta aj napriek tvrdému odporu ukrajinských obrancov. Rusi na mesto intenzívne útočia všetkými druhmi zbraní, ktoré majú k dispozícii, a za podpory letectva.

Severodoneck a neďaleké mesto Lysyčansk sú poslednými významnejšími ohniskami ukrajinského odporu v Luhanskej oblasti, ktorej časť ovládali separatisti už pred začiatkom ruskej invázie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite