Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Členov americkej snemovne znepokojujú dezinformácie na Slovensku

.sita .svet

Policajti s dezinformáciami na sociálnych sieťach bojujú už od roku 2017.

Členov americkej snemovne znepokojujú dezinformácie na Slovensku SITA/AP Photo/Tony Avelar

členovia výboru tajnej služby americkej Snemovne reprezentantov poslali zakladateľovi sociálnej siete Facebook Markovi Zuckerbergovi list, v ktorom vyjadrili znepokojenie nad prítomnosťou škodlivej propagandy a dezinformácií na Slovensku. Na vytvorení tlaku smerom k spoločnosti Meta sa podieľal aj slovenský Policajný zbor. Informuje o tom vo svojom profile polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

„Výbor je hlboko znepokojený pokračujúcou prítomnosťou škodlivých dezinformácií a proruskej propagandy na slovenskom Facebooku a nalieha na Facebook, aby okamžite zabezpečil, že všetky proruské dezinformácie budú rýchlo vyhodnotené, overené a označené, znížené alebo odstránené, v súlade s verejnými prísľubmi a deklarovanou politikou Facebooku,“ uvádza sa v liste.

Policajný zbor pripomína, že proti dezinformáciám bojuje už od roku 2017, pričom od roku 2018 sa zaoberá hoaxami na špecializovanej stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR. Boj proti dezinformáciám sa zintenzívnil ešte viac po tom, ako došlo k napadnutiu Ukrajiny zo strany Ruskej federácie. Polícia chce v najbližšom období svoj tím rozšíriť aj o nových analytikov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite