Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj v telefonáte s Netanjahuom vyjadril „solidaritu“​ s Izraelom

.tasr .svet

Zelenskyj tiež informoval, že ukrajinskí diplomati spolupracujú s izraelskou políciou, aby zaistili bezpečnosť ukrajinských občanov.

Zelenskyj v telefonáte s Netanjahuom vyjadril „solidaritu“​ s Izraelom SITA/Abir Sultan/Pool Photo via AP

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v nedeľu telefonicky rozprával s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom a vyjadril podporu Izraelu, ktorý po masívnom útoku Hamasu podniká odvetné vojenské akcie proti tomuto militantnému palestínskemu hnutiu. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry AFP a z portálu britského denníka The Guardian.

„Rozprával som sa s premiérom Netanjahuom, aby som ho ubezpečil o solidarite Ukrajiny s Izraelom, ktorý trpí masívnym tvrdým útokom, a aby som vyjadril sústrasť pozostalým,“ uviedol Zelenskyj. V Izraeli zahynulo pri útokoch palestínskych militantov od sobotňajšieho rána vyše 600 ľudí.

„Premiér ma informoval o súčasnej situácii a operáciách izraelských ozbrojených a bezpečnostných síl, ktoré odrážajú útoky,“ oznámil ukrajinský prezident. Dodal: „Diskutovali sme aj o možnom rozšírení násilia a o tom, čo to bude znamenať pre bezpečnostnú situáciu v regióne a mimo neho.“

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite