Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Môže sa konať zmierenie?

.eugen Korda .názory

Z vyjadrení niektorých členov vládnej koalície sa dá usudzovať, že k zmiereniu sa na Slovensku neschyľuje. Napriek tomu, že ho potrebujeme ako soľ. Všetci.

Eugen Korda

svedčia o tom odkazy, ktoré opozícii a médiám adresujú niektorí politici. Pri istej miere zjednodušenia odkazujú, že ak sa nejaké zmierenie má konať, tak to bude v ich réžii a politické strany, špeciálne Progresívne Slovensko, sa musia nechať onálepkovať za pôvodcov tohto hrozného činu. A ani to nebude stačiť. 

Kritické médiá si budú tiež musieť nasypať popol na hlavy a dobrovoľne si prelepiť ústa leukoplastom. V ani jednom z ich verejných vystúpení sa neobjavilo ani slovíčko o vlastnej zodpovednosti za stav, do ktorého táto krajina dospela. Nič, iba útoky na tých druhých. Andrej Danko a Róbert Kaliňák už oznámili, že nie je vôbec isté, či v utorok  na stretnutie strán u pani prezidentky pôjdu. 

Schyľuje sa k ďalšiemu zlomovému okamihu v krátkych demokratických dejinách Slovenska. Po únose syna Michala Kováča, vražde Róberta Remiáša a vraždách Jána Kuciaka a Martinky Kušnírovej je to tak znovu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite