Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Brazília zvolá zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN o Izraeli a pásme Gazy

.tasr .svet

Hovorca izraelských obranných síl tiež potvrdil, že militanti Hamasu v Pásme Gazy držia izraelských vojakov a civilistov ako rukojemníkov.

Brazília zvolá zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN o Izraeli a pásme Gazy SITA/AP Photo/Hatem Moussa

brazília ako predsedajúca krajina v Bezpečnostnej rade OSN v sobotu oznámila, že zvolá mimoriadne zasadnutie tohto orgánu, aby sa zaoberal eskaláciou násilia v Izraeli a pásme Gazy. Zároveň vyzvala na zdržanlivosť. TASR informuje podľa agentúry AFP.

„Brazílska vláda odsudzuje sériu bombových útokov a pozemných útokov, ktoré sa dnes (sobotu) uskutočnili v Izraeli z pásma Gazy,“ uviedlo brazílske ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení. Vyzvalo zúčastnené strany konfliktu, aby sa „vyhýbali eskalácii situácie“.

Hovorca izraelských obranných síl (IDF) tiež potvrdil, že militanti Hamasu v Pásme Gazy držia izraelských „vojakov a civilistov“ ako rukojemníkov. TASR informuje podľa agentúry AP a webu BBC.

Hamas oznámil, že má 53 „vojnových zajatcov“ – t. j. rukojemníkov. IDF presnejšie informácie nekomentuje. Izraelskí predstavitelia popierajú, že medzi unesenými je aj generálmajor IDF.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite