Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trump sa dnes plánuje osobne zúčastniť na pojednávaní za podvody

.tasr .svet

Sudca Arthut Engoron minulý týždeň rozhodol, že sa dopustili podvodu nadhodnocovaním nehnuteľností a finančných aktív

Trump sa dnes plánuje osobne zúčastniť na pojednávaní za podvody SITA/AP Photo/Charlie Neibergall

bývalý americký prezident Donald Trump oznámil, že sa v pondelok v New Yorku plánuje osobne zúčastniť na prvom pojednávaní za obvinenia z podvodu s nehnuteľnosťami. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Zajtra ráno sa chystám na súd, aby som bojoval za svoje meno a reputáciu,“ uviedol Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social. Vinu poprel, prípad označil za podvod, newyorskú generálnu prokurátorku za skorumpovanú a sudcu za narušeného. Pred súd sa v pondelok postaví s dvoma najstaršími synmi Donaldom Jr. a Ericom. Žalobu na nich v septembri 2022 podala generálna prokurátorka New Yorku Letitia Jamesová, pretože poskytovali bankám a poisťovniam „hrubo nafúknuté“ čísla, aby si zabezpečili pôžičky a poistné krytie.

Sudca Arthut Engoron už minulý týždeň rozhodol, že sa dopustili podvodu nadhodnocovaním nehnuteľností a finančných aktív Trumpovej organizácie Trump Organization. Sudca organizácii Trump Organization odobral licenciu, na základe ktorej spravovala svoje majetky v New Yorku. Trump by tak mohol prísť o kontrolu nad mnohými nehnuteľnosťami vrátane Trump Tower. Jamesová tvrdí, že medzi nadhodnotenými položkami je aj Trumpov byt v tejto budove.

Trump sa uchádza o republikánsku nomináciu v budúcoročných amerických prezidentských voľbách a čelí aj obvineniam v ďalších prípadoch, pripomína AFP. V marci sa začína proces na pôde federálneho súdu vo Washingtone za pokus o zvrátenie výsledkov prezidentských volieb v roku 2020. Štátny súd v New Yorku bude rozhodovať o údajnom podplácaní a federálny súd na Floride o neprimeraného zaobchádzaní s dokumentami podliehajúcimi utajeniu.

V štáte Georgia čelí obvineniam za pokus o zvrátenie výsledkov volieb z roku 2020 v tomto štáte.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite