Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Lajčák, Danko a Babiš sú tri zrkadlá

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Bol to poučný týždeň. Ukázal, ako ľahko sa dáme oklamať uhladenou rečou diplomata, ako ťažko chápeme, že podvod je dôvod na odchod z funkcie, no a tiež to, že moc vie byť omamná až po obeť vlastných detí.

Štefan Hríb: Lajčák, Danko a Babiš sú tri zrkadlá sita

to, že Andrej Babiš je bezohľadný človek, bolo jasné už pred pádom komunizmu, keď pre kariéru neváhal nielen so vstupom do strany, ale ani s nadprácou pre režim. Keď komunizmus padol, nič sa nezmenilo – agresívne prevzal štátnu firmu, agresívne vybudoval Agrofert, agresívne prevzal kontrolu nad rozhodujúcimi médiami a napokon aj nad celou českou politikou. Nič z toho neprekvapuje. Ale spôsob, akým narába s osudom svojich detí, predsa len prekvapil. Hovoriť verejne o ich duševných chorobách s cieľom zachrániť sa v kauze Čapí hnízdo je peklo. Samozrejme, aj novinári, ktorí spovedali Babiša mladšieho, išli na hranu, možno aj za ňu. Tam ale stálo súkromie a pokoj človeka proti verejnému záujmu. Ale aký záujem ospravedlní použitie a potom poníženie vlastných detí? Čo za nelásku a aká temnota ovládli Českú republiku?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite