Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobrá prezidentská trojponuka

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Ešte nedávno sa zdalo, že po rozhodnutí Andreja Kisku nekandidovať na hlavu štátu a radšej prispieť všetkými silami k budúcej lepšej vláde budeme mať problém s jeho nástupcom. Nebudeme.

Dobrá prezidentská trojponuka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

po oznámení viacerých mien kandidátov prebehla verejnosťou vlna posmešných komentárov. Vzniká dojem, že za prezidenta tentoraz kandidujú exoti a ľudia bez zdravého úsudku o sebe. Takmer úplne tým bola prekrytá realita – že exoti kandidovali vždy, no v týchto prezidentských voľbách budeme mať minimálne tri vynikajúce možnosti voľby.

Prvou je Zuzana Čaputová, žena s osobným príbehom, integritou aj schopnosťou načúvať ľuďom a odvážne sa pobiť za ich potreby. Uspela v zápasoch, v ktorých bol súper v absolútnej presile, napríklad pri Pezinskej skládke alebo vo Via Jiuris – a uspela tak, že si to všimol celý svet – Goldmanova cena, niečo ako zelená nobelovka, je potvrdením nad všetky ostatné. Vníma problémy sveta aj Západu, a súčasne rozumie, kam Slovensko patrí. Skromne potvrdzujem, že v diskusii Pod lampou patrí medzi najvnímavejších a pritom najjasnejšie sa vyjadrujúcich hostí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite