Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo naši premiéri neznášajú prezidentov

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Stalo sa to za Mečiara a deje sa to aj za Fica – predseda vlády, ktorý má najväčšiu moc v štáte, útočí na prezidenta, ktorého moc je veľmi obmedzená. Prečo sa to vlastne deje?

Prečo naši premiéri neznášajú prezidentov Natália Ložeková / natalialozekova.sk

keď začal Mečiar útočiť na prezidenta Kováča, mal v rukách celý štát. Napokon, preto si ho založil. Mohol vtedy beztrestne kradnúť, ovládal políciu aj mafiu, obsadil všetky dostupné médiá, a mohlo to tak byť veľmi dlho, pretože voliči milovali jeho nevkus a hrubosť. A predsa to až tak dlho netrvalo. Prečo? Aj preto, lebo silnému premiérovi najviac prekážal – slabý prezident. Až tak, že pokusmi o jeho umlčanie a odstránenie – vrátane únosu – sa Mečiar nakoniec pripravil o všetko. Bolo to hlúpe, nezmyselné a detinské, ale malo to svoju logiku. Akokoľvek bol Mečiar silný, nestačilo mu to, pretože on nechcel byť iba silný, on potreboval byť uznaný. Preto ho donepríčetna dráždilo, že akýsi Kováč, dovtedy jeho poslušný poskok, si zrazu ako prezident hovorí, čo chce, a dokonca si dovolí kritizovať Mečiara z morálnych pozícií.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite