Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V prvom kole najvyššej súťaže v Saudskej Arábii zažiarili viacerí hviezdni legionári

.sita .šport

Na Arabský polostrov v lete prestúpilo množstvo hviezdnych hráčov.

V prvom kole najvyššej súťaže v Saudskej Arábii zažiarili viacerí hviezdni legionári sita/AP Photo/Jameel

v úvodnom kole sezóny 2023/2024 v najvyššej futbalovej súťaži v Saudskej Arábii sa ukázali v dobrom svetle viacerí legionári, ktorí prestúpili na Blízky východ počas tohto leta z európskych veľkoklubov. Brazílčania Malcom a Roberto Firmino dokonca doviedli svoje tímy k víťazstvám hetrikmi, úspešnú premiéru vo funkcii trénera v krajine zažil Steven Gerrard.

Malcom, ktorý v júli prestúpi do Al-Hilalu z ruského Zenitu Petrohrad za 66 miliónov eur, potiahol svoj nový tím troma gólmi k triumfu 3:1 nad Abhou. Z lavičky to sledoval kouč Jorge Jesus, ktorý ešte nemohol počítať s Kalidouom Koulibalym a Sergejom Milinkovičom-Savičom. "Tvrdou prácou sme dosiahli pozitívny výsledok. Je skvelé zvíťaziť v prvom zápase. Stále čakám na nových hráčov, najmä do útoku," povedal 69-ročný Portugalčan.

Firmino ako niekdajší hráč anglického FC Liverpool zariadil troma gólmi víťazstvo Al-Ahli 3:0 nad Al-Hazem, asistovali mu aj ďalší legionári Rijád Mahrez a Allan Saint-Maximin. Duel v Džidde sledovalo 24-tisíc divákov. "Som šťastný, že som odohral prvý zápas, strelil hetrik a pomohol tímu k triumfu. Je to skvelý začiatok a tím hral výborne, no najdôležitejšie je víťazstvo. Diváci boli úžasní, z ich povzbudzovania som mal zimomriavky," vyhlásil Firmino.

Francúzi Karim Benzema a N’Golo Kanté pomohli gólovými prihrávkami k víťazstvu tímu Al-Ittihad 3:0 nad Al-Raed, Kanté nastupoval v strede poľa po boku Fabinha. "S Kantém sme sa vynikajúco dopĺňali, celkovo to bol dobrý tímový výkon. Bol to môj prvý zápas a ešte sa budem zlepšovať," uviedol ďalší niekdajší hráč FC Liverpool.

Legenda "The Reds" Gerrard zaznamenal pri debute na lavičke tímu Al-Ettifaq víťazstvo 2:1 nad Al-Nassr, v drese ktorého nehral zranený Portugalčan Cristiano Ronaldo. K triumfu prispel gólom Senegalčan Sadio Mané, za Ettifaq nastúpil aj jeho niekdajší spoluhráč z Liverpoolu Jordan Henderson. Zápas sledovalo 16-tisíc divákov, pričom minulosezónny priemer bol 5 500 divákov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite