Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Petra Vlhová skončila druhá v slalome v americkom Killingtone

.sita .šport

V konečnom účtovaní bola lepšia iba domáca Mikaela Shiffrinová, ktorá v oboch kolách dosiahla najlepší čas.

Petra Vlhová skončila druhá v slalome v americkom Killingtone SITA/AP Photo/Robert F. Bukaty

slovenská reprezentantka Petra Vlhová v nedeľu siahala na jubilejné 30. víťazstvo v seriáli Svetového pohára, napokon však v slalome v americkom Killingtone skončila druhá a do štatistík si pripísala 69. pódiové umiestnenie. V konečnom účtovaní bola lepšia iba domáca Mikaela Shiffrinová, ktorá v oboch kolách dosiahla najlepší čas. V súčte zvíťazila pred Slovenkou o 33 stotín sekundy, tretia finišovala Švajčiarka Wendy Holdenerová s mankom viac ako sekundy za Vlhovou.

Američanka v nedeľu dosiahla už okrúhle 90. víťazstvo v SP. „Ďakujem vám, boli ste poriadne hluční a dodali mi veľa energie,“ povedal Američanka do mikrofónu organizátorov na adresu fanúšikov. „Je skvelé súťažiť an domácej pôde a zvíťaziť. Snažila som sa zo seba dostať maximum a verím, že fanúšikovia si to užili,“ doplnila.

SITA/AP Photo/Robert F. Bukaty

Po prvom kole bola Vlhová tretia, za Shiffrinovou zaostávala o 28 stotín sekundy. V druhom sa po svojej jazde dostala na čelo hodnotenia a už mala isté pódium, po nej druhé kolo nevyšlo Nemke Lene Dürrovej a tá napokon skončila štvrtá. Mikaela Shiffrinová si v Killingtone pripísala už šiesty slalomový triumf. Dvadsaťosemročná Liptáčka Vlhová absolvovala v tomto stredisku už siedmy slalom a piatykrát obsadila druhú pozíciu. Švajčiarka Holdenerová skončila tretia napriek tomu, že po prvom kole bola štvrtá a v druhom dosiahla až 21. najlepší čas. Prekvapením je 5. pozícia Talianky Marty Rossettiovej, ktorá sa do Top 5 prebojovala tretím najlepším druhým kolom po 13. pozícii v prvom.

V hodnotení disciplíny si pozíciu líderky udržala Shiffrinová, ktorá nazbierala zatiaľ 250 bodov. Druhá je naďalej Dürrová so stratou 60 bodov, Vlhová je už tretia s mankom desiatich bodov na druhú pozíciu. V celkovom poradí SP si pozíciu vedúcej ženy upevnila Shiffrinová, ktorá má na svojom konte 350 bodov a pred druhou Vlhovou má náskok 84 bodov. Tretia je Švédka Sara Hectorová s odstupom ďalších 42 bodov, v nedeľu ju totiž klasifikovali až na 9. stupienku.

Z Killingtonu sa najlepšie lyžiarky sveta sťahujú do Kanady, počas nasledujúceho víkendu sa v stredisku Tremblant uskutočnia dva obrovské slalomy. Najbližší slalom žien je naplánovaný na 21. december do francúzskeho Courchevelu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite