Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako žije Viktória po návrate na Ukrajinu?

.michal Oláh .spoločnosť

Viktória je prvou odídenkyňou z Ukrajiny, ktorej som ako humanitárny dobrovoľník týždeň po vypuknutí vojny v Bratislave pomáhal nájsť s jej malou dcérkou Mašou ubytovanie. Po niekoľkých mesiacoch na Slovensku išla žiť k rodine do Španielska, odkiaľ sa po niekoľkých týždňoch vrátila na Ukrajinu. EÚ je vraj krásna, ale domov je domov. Dnes som dostal od Viktórie pozdrav o jej živote na Ukrajine, ktorý chcela, aby sa dostal k čo najviac Slovákom.

Ako žije Viktória po návrate na Ukrajinu?

„v dome, kde teraz bývame, je svetlo, chvalabohu, málokedy vypnuté. Veľa susedov už má kúpené generátory. Vďaka generátorom funguje väčšina obchodov, kaviarní a iných miest dôležitých pre normálny život v meste. Pre nedostatok elektriny mávame slabé a nepravidelné internetové pripojenie, čo spôsobuje problémy hlavne deťom, ktoré majú online výučbu. Ich kvalita vzdelávania tým veľmi trpí. 

Nedostatok elektriny ovplyvnil aj firmy a podniky. Tie bohatšie a väčšie vybavili svoje kancelárie v niektorých mestách generátormi, niekoľko mojich priateľov bolo nútených presťahovať sa do iných miest, pretože nemôžu pracovať z domu, keď nemajú svoj generátor.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite