Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vyhlásil osobnosti sveta za rok 2022

.redakcia .spoločnosť

Hlavnou osobnosťou sveta 2022 podľa .týždňa sú Ukrajinci. Osobnosťami sveta 2022 sú aj vedci okolo Webbovho teleskopu, NATO s USA a Rusi proti vojne.

.týždeň vyhlásil osobnosti sveta za rok 2022 UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS OFFICE/AP/SITA 6. december 2022 Sloviansk, Ukrajina: Prezident Volodymyr Zelenskyj s ukrajinskými vojakmi v Donbaskej oblasti.

ukrajinci

Málokedy je výber svetovej osobnosti roka taký jednoduchý ako v roku 2022. V podstate sú iba dve možnosti: buď Ukrajinci a ich prezident Volodymyr Zelenskyj, alebo Volodymyr Zelenskyj a spolu s ním milióny a milióny ďalších Ukrajincov. 

Ničím ospravedlniteľná a ničím nevyprokovaná agresia, ktorá mala byť rýchlym zašliapnutím ukrajinského Dávida ruským Goliášom, sa hneď na začiatku rozbila o postoj Ukrajincov zhrnutých v dvoch vetách, ktoré zazneli hneď v prvých dňoch invázie. Jednou z nich bola veta prezidenta Zelenského adresovaná Západu: „Potrebujem muníciu, nie evakuáciu.“ A zrejme ešte dôležitejšou bola veta obrancov Hadieho ostrova: „Ruskij vojennyj korabľ, idi nachuj.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite