Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Extra výdavky a nápor pre rodičov. Prieskum ukázal vplyv zatvorených škôl na domácnosti

.redakcia .spoločnosť

Na domácnosti sú počas dištančných vyučovaní či celkovo zatvorených škôl kladené vyššie ekonomické nároky, rodičia často učivu nerozumejú. To vytvára v domácnostiach nepriaznivú situáciu, ukázal prieskum.

Extra výdavky a nápor pre rodičov. Prieskum ukázal vplyv zatvorených škôl na domácnosti AP Photo/Thanassis Stavrakis Školy sú s menšími prestávkami zatvorené už niekoľko mesiacov.

predseda strany SPOLU Juraj Hipš na pondelkovej tlačovej konferencii odprezentoval najnovší prieskum k dištančnému vzdelávaniu. Rodičia v prieskume odpovedali na otázky ako zvládajú vzdelávanie na diaľku a zatvorené školy. „Vyplynulo z toho, čo sme tak trochu tušili z rozhovorov s rodičmi. Zvládať dištančné vzdelávanie je pre nich náročné nielen časovo, ale aj finančne,“ povedal Juraj Hipš.  

Podľa prieskumu až 70 % rodičov musí deťom na II. stupni základných škôl so vzdelávaním pomáhať. „Z týchto rodičov až 77 % tvrdí, že je pre nich náročnejšie sa učiť s deťmi počas zatvorených škôl ako keď sú otvorené. Dôvodom je hlavne to, že nemajú čas popri iných povinnostiach (47 %) a nevedia ako dieťa motivovať k učeniu (36 %). Čo je zaujímavé, tak takmer každý tretí rodič povedal, že učivo, ktoré deti preberajú, je veľmi náročné a nevedia mu s ním pomôcť,“ hovorí predseda strany SPOLU.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite