Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Voľno ani home office mať nemôžu. Ako zvládajú život v prvej línii záchranár, zdravotná sestra, učiteľka a malá živnostníčka

.michal Oláh .boris Németh .spoločnosť .boj s koronou

Život hasičského záchranára, učiteľky v škôlke, zdravotnej sestry či malej živnostníčky spája spoločný problém – potrebovali by byť lepšie informovaní o krokoch vlády. Ako zmenila pandémia osudy ľudí zo štyroch profesií, v ktorých si ťažko vezmete voľno?

Voľno ani home office mať nemôžu. Ako zvládajú život v prvej línii záchranár, zdravotná sestra, učiteľka a malá živnostníčka Boris Németh

„najťažšie bolo zvyknúť si na prácu s biologickým nepriateľom, ktorý nás všade ohrozuje,“ vysvetľuje hasičský zdravotnícky záchranár po tom, ako nás usadil do obrovskej garáže vedľa troch červených požiarnych áut. 

Štyridsaťosemročný záchranár Pavel Ollé je už šestnásty rok kapitánom jediného hasičského zdravotníckeho útvaru v Bratislavskom kraji.

život hasiča: radikálna zmena

Stanica sídli v starej ošarpanej budove neďaleko Blumentálu. Hygienou by určite neprešla. Pavel, a ďalších jedenásť hasičských zdravotníkov, bojuje s pandémiou od jej vypuknutia. Zbierajú vzorky, vozia infekčný materiál, robia výtery. Len on sám ich urobil doteraz vyše tisíc.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite