Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Exprezident Andrej Kiska: Som súdený, lebo som odmietol vyhovieť pánovi Ficovi

.štefan Hríb .rozhovory .téma

V prezidentských voľbách porazil predsedu Smeru, a zabránil tak úplnému ovládnutiu Slovenska. Neskôr ako prezident upozornil, že zo Slovenska sa stal mafiánsky štát. Dnes je neprávoplatne odsúdený a rozbieha projekt na podporu Rómov. Andrej Kiska.

Exprezident Andrej Kiska: Som súdený, lebo som odmietol vyhovieť pánovi Ficovi Boris Németh

čo sa to so Slovenskom stalo?

V princípe nič iné, ako sa dalo čakať, že sa po vláde Igora Matoviča stane. Vždy keď sa do vládnej koalície dostanú škandalózni ľudia, ľudia, ktorí sklamú Slovensko, tak je logické, že tá najsilnejšia opozícia voči danej koalícii v ďalších voľbách vyhrá. Kombinácia Matovič a k tomu covid, celé to nesmierne nahralo Ficovi do karát. Vyhralo to, proti čomu sme roky bojovali, tá mafia sa zase dostala k moci.

niekto ale povie, pán Kiska, veď aj vy ste k tomu prispeli, lebo strana Za ľudí dopadla tak, ako dopadla. Čo by si na to povedal?

Len toľko, že strana Za ľudí ponúkala slušných odborníkov, ktorí už za sebou mali nejakú minulosť, a tou dokázali, že ak by dostali príležitosť krajinu viesť, viedli by ju inak, ako ju viedol Matovič. Žiaľ, vyhral cirkus, politický marketing. Strana Za ľudí sa dostala do parlamentu aj do koalície, ale s malým percentom. A potom sa už jej osud vybral vlastným smerom.

akú chybu ste ako strana Za ľudí urobili?

Ak sa bavíme o dosiahnutých percentách, určite by sme niektoré veci urobili inak. Dnes by sme asi vystupovali silnejšie, nie tak agresívne ako Matovič, no z pohľadu marketingu by sme niektoré veci spravili inak. Zásadnú chybu, o ktorej by som povedal, že to politická strana nesmie nikdy urobiť, by som ťažko hľadal. Pravdaže, Fico sa sústredil na našu stranu, pretože cítil, že môžeme byť jeho najsilnejším vyzývateľom, takže všetky svoje mafiánske praktiky uplatnil na nás. To bolo aj to pamätné video, ktoré „spískali“ smeráci. Dostali sme sa tesne do parlamentu, no žiaľ, neprešli KDH a PS so SPOLU, takže tam rozumné hlasy chýbali. 

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite