Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ficove oči (reportáž z protestov)

.michal Oláh .boris Németh .reportáže .reportáž

Cestou peši po košickom Hlavnom námestí smerom k Ústavnému súdu sme už z diaľky videli hlúčiky ľudí so slovenskými a sovietskymi zástavami. Biele transparenty vyzývali na ukončenie „očkovacej totality“, odstúpenie Zuzany Čaputovej a uväznenie Igora Matoviča. Pod tribúnou úradoval Robert Fico.

Ficove oči (reportáž z protestov) Boris Németh Fotografie sú z protestov počas Dňa Ústavy SR v Košiciach 1. septembra 2021. Slovenská zástava padnutá v umelom potoku na Hlavnom námestí.

sústreďoval sa na svojich komparzistov Blanára, Jarjabka, Blahu, Glváča, Kaliňáka ml., Gašparoviča a iných na tribúne, aj na niekoľkotisícový dav ľudí prevažne vyššieho veku pod ňou. Po jeho príhovore dav skandoval „chceme Blahu“ a Blaha vystúpil: apeloval na revolučné odstránenie „nefungujúceho štátu amatérov“ a sľuboval sociálne istoty.

Zástupcovia Republiky ani ĽSNS nakoniec na rovnaké pódium so smerákmi nevyšli. Len kde-tu sa mihlo zopár zelených zástav kotlebovcov a niekoľko mladých ľudí v tričku Uhríkovej Republiky. Pri pódiu osamelo kmitla vyblednutá vlajka SNS a zmizla v dave. Košice ukázali dva prepojené svety: jadro smeráckych voličov z nižšej sociálno-ekonomickej vrstvy a odhodlanie expremiéra bojovať až do krajnosti.

Poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha vyzýva skandujúci dav na prevzatie moci v štáte revolučnou cestou a sľubuje sociálne istoty.Boris NémethPoslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha vyzýva skandujúci dav na prevzatie moci v štáte revolučnou cestou a sľubuje sociálne istoty.

 Fico sa bil o predčasné voľby ako o život. Slovo „referendum“ odznelo v Košiciach na bizarných oslavách Dňa ústavy pod taktovkou Roberta Fica nespočetnekrát.

aby nám žena vládla?

Najhlasnejším demonštrantom prvého radu pod tribúnou bol chvíľami 78-ročný železničiar Ján z Košíc. Obsedantne vykrikoval na adresu hlavy štátu: „Žena nemá čo byť prezidentkou, kto to kde vo svete videl, aby nám žena vládla“. Hoci nás podľa neho platí Soroš, ochotne nám prezradil, prečo prišiel. „Fico nedovolil podnikateľom dávať ceny hore.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite