Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vedci, kašlite na to!

.juraj Petrovič .názory

Hudobníci, fitnesky a Milan Markovič vyzvali RTVS, aby usporiadala „diskusiu“ o covide medzi odborníkmi a ľuďmi, čo sa ako odborníci len tvária. Mnohí komentátori sa veľmi správne vyjadrili, že by to RTVS nemala robiť. Ja by som rád podporil serióznych odborníkov v rozhodnutí a priori odmietnuť pozvanie do takejto diskusie.

Juraj Petrovič

pavol Čekan diskutuje veľmi slušne a často aj rozsiahlo na sociálnych sieťach s ľuďmi, ktorí, plní „vedomostí“ zo sociálnych sietí a youtube, majú pocit, že môžu niekomu ako on byť rovnocenným partnerom vo vedeckej diskusii. Ostatní uznávaní odborníci na covid-19 to viac alebo menej robia tiež. Je to ťažká, nepríjemná, ale veľmi záslužná práca. Okrem toho, že odpovedá na nezmysly s pokojom, empatiou a vedecky presnými argumentami, dáva nám ostatným materiál, ktorý môžeme zdieľať tým istým mudrlantom na svojich stenách a vo svojich diskusiách. Chcem veriť, že aspoň niektorí mlčiaci, ale diskusie čítajúci, váhajúci, ale nemilitantní nezaočkovaní ľudia môžu na základe takýchto vysvetlení zmeniť názor. Preto je táto práca vo verejnom priestore veľmi potrebná a treba byť za ňu vedcom vďačný.

„S amatérmi a laikmi sa vedecká diskusia, najmä vo verejnoprávnom médiu, nemá prečo viesť.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite