Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimko by mal podľa Mikulca skončiť na poste ministra vnútra

.sita .slovensko

Šimko uviedol, že rezignáciu policajného prezidenta Štefana Hamrana nežiada a vzájomné stanoviská si vyjasnili.

Šimko by mal podľa Mikulca skončiť na poste ministra vnútra SITA/Milan Illík

ivan Šimko by mal skončiť na poste ministra vnútra. Ako dnes na brífingu povedal jeho predchodca nominovaný hnutím OĽaNO Roman Mikulec, dôvodom je, že minister nevysvetlil svoje výroky o tom, že polícia musí byť pod kontrolou politiky. Slovensko si podľa Mikulca ďalšie obdobie politizácie polície nemôže dovoliť.

Mikulec zopakoval Šimkov status, podľa ktorého „žiadne rozviazané ruky ľudia s pištoľami a putami mať nesmú. Patria pod kontrolu politiky.“ Zároveň v tejto súvislosti pripomenul medializované informácie o možnej rezignácii vedenia Policajného zboru. „Ja sa absolútne zastanem vedenia Policajného zboru a každého jedného policajta, pretože takéto výroky do dnešnej doby nepatria. X rokov sme tu bojovali za to, aby polícia mala voľné ruky a konala,“ zdôraznil Mikulec.

Šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič doplnil, že výroky ministra sú hanbou a mal by preto odstúpiť. „Súčasný minister vnútra na svojom verejnom profile pred desiatimi dňami povedal, že policajti majú byť bábky politikov, a tak je to správne,“ skonštatoval Matovič s tým, že status Šimka je hodný bývalého ministra vnútra za Smer-SD Roberta Kaliňáka.

Samotný Šimko pred dnešným zasadnutím vlády povedal, že sa nenechá zatiahnuť do politických špekulácií. Zdôraznil tiež, že rezignáciu policajného prezidenta Štefana Hamrana nežiada a vzájomné stanoviská si vyjasnili. „Vo vzťahu k vyšetrovaniu som nikdy nemal problém – nikdy som sa nezaujímal o spisy,“ uviedol Šimko s tým, že nerozumie celkom sloganu o „rozviazaných rukách,“ pretože ten neplatí absolútne. V prípade, ak by predsa došlo k rezignácii vedenia polície, je podľa vlastných slov minister pripravený situáciu riešiť.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite