Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Strany môžu podávať kandidátky do septembrových parlamentných volieb už len do polnoci

.tasr .slovensko

Po odovzdaní kandidátky ich už nie je možné meniť.

Strany môžu podávať kandidátky do septembrových parlamentných volieb už len do polnoci SITA/Milan Illík

politické strany majú posledný deň na podávanie kandidátnych listín do septembrových parlamentných volieb. Čas majú do nedeľnej polnoci. Ich odovzdanie si treba dohodnúť s ministerstvom vnútra. Podrobnosti sú na webe rezortu vnútra. 

Strany môžu utvoriť aj koalíciu a podať spoločnú kandidátku. Súčasťou kandidátky musí byť potvrdenie o uhradení volebnej kaucie vo výške 17.000 eur.

Kandidátnu listinu môže podať strana, respektíve hnutie, ktoré je registrované. Politická strana alebo koalícia môže mať na kandidátnej listine najviac 150 kandidátov. Po podaní kandidátky nie je možné ju dopĺňať o ďalších kandidátov a ani meniť ich poradie.

Kandidátka musí obsahovať aj zoznam členov najvyššieho orgánu strany podľa zaregistrovaných stanov alebo zoznam členov strany rovnajúci sa najmenej dvojnásobku počtu kandidátov uvedených na kandidátke. Štátna volebná komisia má lehotu na zaregistrovanie kandidátok do 22. júla.

Kandidovať za poslanca Národnej rady (NR) SR môže občan SR, ktorý najneskôr v deň volieb dovŕši 21 rokov a má trvalý pobyt na území Slovenska. Kandidovať nemôže občan, ktorý je vo výkone trestu odňatia slobody, bol pozbavený spôsobilosti na právne úkony, a tiež ten, koho právoplatne odsúdili za úmyselný trestný čin a odsúdenie nebolo zahladené.

Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite