Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka sa stretla s lídrami niektorých politických strán

.tasr .slovensko

Úradnícku vládu by mala prezidentka menovať na budúci týždeň.

Prezidentka sa stretla s lídrami niektorých politických strán SITA/Diana Černáková

prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v stredu stretla s lídrami niektorých politických strán, aby ich informovala o pripravovanej vláde odborníkov. TASR o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie kancelárie prezidentky Jozef Matej.

Na stretnutí bol prítomný dočasne poverený premiér a predseda mimoparlamentnej strany Demokrati Eduard Heger, predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár, líder OĽaNO Igor Matovič, predseda SaS Richard Sulík a predseda mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Úradnícku vládu by mala prezidentka menovať na budúci týždeň.

„Dôvody, pre ktoré prezidentka na stretnutie nepozvala Roberta Fica (Smer-SD), nájdete vo všetkých jeho verejných vystúpeniach z posledných dní,“ poukázal Matej. Čaputová v utorok (9. 5.) avizovala, že využije všetky právne prostriedky pre vyjadrenia Fica, ktoré ju spájajú s finančníkom Georgom Sorosom či americkou ambasádou. Líder Smeru-SD podľa nej šíri klamstvá.

Prezidentka v utorok nerokovala ani s dočasne poverenou ministerkou investícií a šéfkou strany Za ľudí Veronikou Remišovou, ani s niektorými ďalšími stranami, ktoré majú v parlamente zastúpenie. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite