Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dzurindova strana Modrí – Európske Slovensko už je zaregistrovaná

.sita .slovensko

Cieľom strany je zabrániť návratu Roberta Fica (Smer-SD) k moci, ale tiež priniesť pozitívnu zmenu a nie kontinuitu súčasného vládnutia.

Dzurindova strana Modrí – Európske Slovensko už je zaregistrovaná SITA/Diana Černáková

strana Modrí – Európske Slovensko je už v registri politických strán a politických hnutí. Ministerstvo vnútra ju zaregistrovalo dnes. Nový politický subjekt Mikuláša Dzurindu vyzbieral za štyri týždne viac než 12 800 podpisov.

Cieľom strany je zabrániť návratu Roberta Fica (Smer-SD) k moci, ale tiež priniesť pozitívnu zmenu a nie kontinuitu súčasného vládnutia. Mikuláš Dzurinda koncom marca zdôvodnil potrebu zakladania novej strany tým, že potrebujú získať kredibilitu na to, aby mohli rokovať s prípadnými partnermi. Myšlienka spájania politických síl je podľa neho stále živá a potrebná, no Modrí pochopili, že potrebujú vlastnú právnu subjektivitu.

Strana deklaruje jasný stredopravý politický kurz. „Sme liberálno-konzervatívnou stranou ľudí s moderným myslením. V kultúrno-etických otázkach sa pridržiavame tradícií, umiernenosti a stredu. Ako strana sa nevenujeme témam, ktoré sa výsostne týkajú svedomia človeka, jeho náboženského presvedčenia alebo svetonázoru,“ uvádzajú o sebe Modrí na svojom webe.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite