Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trestné oznámenie na Fica pre video z presunu S-300 odmietli

.tasr .slovensko

Fico mohol videom potenciálne ohroziť vojakov či železničiarov, ktorí sa podieľali na presune systému S-300, uviedol án Benčík (SaS).

Trestné oznámenie na Fica pre video z presunu S-300 odmietli SITA/Diana Černáková

trestné oznámenie na lídra Smeru-SD Roberta Fica pre zverejnenie videa z presunu systému protivzdušnej obrany S-300 na Ukrajinu polícia odmietla. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

„ Trestné konanie bolo ukončené v roku 2022 v mesiaci jún právoplatným uznesením o odmietnutí veci, “spresnila. 

O podaní trestného oznámenia na Fica pre podozrenie zo spáchania zločinu vyzvedačstva, prečinu ohrozenia utajovanej skutočnosti a prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti informoval vlani poslanec parlamentu Ján Benčík (SaS). V tom čase upozorňoval, že Fico mohol videom potenciálne ohroziť vojakov či železničiarov, ktorí sa podieľali na presune systému S-300. Video totiž zverejnil na sociálnej sieti skôr, než bol samotný presun oznámený. 

Šéf Smeru-SD v tom čase hovoril o nezmyselnom obviňovaní opozície. Vláda podľa neho klamala, keď hovorila, že nemá úmysel darovať Ukrajine systém S-300. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite