Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenské ozbrojené sily zabezpečili výcvik už pre viac ako 600 ukrajinských vojakov

.sita .slovensko

Príslušníci Ozbrojených síl (OS) SR už takmer 10 mesiacov pomáhajú ukrajinským kolegom pri obrane pred ruskou agresiou. Celkovo zabezpečili výcvik pre viac ako 600 príslušníkov ukrajinských ozbrojených síl v rámci výcvikových aktivít European Shield.

Slovenské ozbrojené sily zabezpečili výcvik už pre viac ako 600 ukrajinských vojakov SITA/AP Photo/LIBKOS

taktiež vykonávali prípravy špecialistov na rôzne druhy výzbroje a techniky. Od jarných mesiacov OS SR odoslali viac ako 11 500 ton materiálu a zabezpečili takmer 250 cestných a vlakových presunov. Poskytli tiež priestor na výstavbu a prevádzku opravárenského strediska, kde budú vykonávané opravy nemeckej vojenskej techniky, ktorá je nasadená na Ukrajine. V tlačovej správe o tom informoval hovorca OS SR Štefan Zemanovič.

„Pomoc našim ukrajinským kolegom a priateľom je naša povinnosť pre budúcnosť aj našich detí tak, aby žili v pokoji a mieri,“ vyhlásil náčelník generálneho štábu OS SR generál Daniel Zmeko. OS SR plánujú aj v budúcom roku zabezpečovať výcvik ukrajinských vojakov, tento raz v rámci misie Európskej Únie EUMAM. 

„V rámci tejto aktivity sa budú naši vojaci podieľať ako na zabezpečení výcviku jednotlivca a špecialistu na našom území, tak aj na koordinácii výcvikových aktivít v rámci krajín Európskej únie, ktoré na aktivite aktívne participujú," uviedli OS SR a upresnili, že projekt EUMAM je financovaný z rozpočtových zdrojov Únie a pokrýva náklady spojené s výcvikom, vrátane preplatenia poskytnutých služieb, stravovania, ubytovania, ale aj potrebnej vojenskej výstroje.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite