Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štát vyplatí 100-eurovú inflačnú pomoc na nezaopatrené deti so súdom určenou vyživovacou povinnosťou

.sita .slovensko

Súdom určená vyživovacia povinnosť musí byť najviac v sume 150 eur.

Štát vyplatí 100-eurovú inflačnú pomoc na nezaopatrené deti so súdom určenou vyživovacou povinnosťou AP Photo/John Minchillo

štát poskytne dotáciu na podporu humanitárnej pomoci v sume 100 eur na každé nezaopatrené dieťa so súdom určenou vyživovacou povinnosťou najviac v sume 150 eur. Takúto pomoc vyplatí aj osobám, ktoré boli zverené do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov a v období od 30. apríla 2020 do 31. decembra 2022 im táto starostlivosť zanikla z dôvodu dovŕšenia plnoletosti. V stredu o tom v reakcii na rekordnú infláciu na Slovensku rozhodla vláda.

Jednorazovú dotáciu vo výške 100 eur dostanú aj plnoleté osoby, ktoré boli ako deti umiestené v centre pre deti a rodiny na základe rozhodnutia súdu, ak sa im v období od 30. apríla 2020 do 31. decembra 2022 skončilo poskytovanie starostlivosti dovŕšením plnoletosti alebo ak sa v rovnakom období ukončilo poskytovanie starostlivosti na základe dohody mladému dospelému v centre pre deti a rodiny. Vládou schválené nariadenie je súčasťou avizovanej inflačnej pomoci a je jedným z nástrojov na zmiernenie následkov vysokej inflácie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite