Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podniky a verejný sektor dostanú pomoc v boji s drahými energiami do konca roka, sľúbil minister Hirman

.sita .slovensko

Budúci týždeň by mal minister hospodárstva Karel Hirman predstaviť, ako bude pomoc podnikom a verejnému sektoru konkrétne vyzerať.

Podniky a verejný sektor dostanú pomoc v boji s drahými energiami do konca roka, sľúbil minister Hirman SITA/Branislav Bibel

firmy a verejný sektor sa dočkajú finančnej pomoci v boji s energetickou krízou ešte do konca tohto roka. Po stredajšom rokovaní vlády to prisľúbil minister hospodárstva Karel Hirman. Podľa ministra, pomoc bude v takom objeme, aby naše spoločnosti prežili. „Platí to, že pomoc bude poskytovaná už do konca roka. Spustíme to do konca roka s dostatočným finančným krytím. Uberáme sa tak, aby naše firmy prežili,“ povedal Hirman.

Ako bude pomoc podnikom a verejnému sektoru konkrétne vyzerať, zatiaľ minister neprezradil. „Definitívne rozhodnutie ešte nepadlo, robia sa prepočty, situáciu zmenilo aj rozhodnutie Európskej komisie, že môžeme použiť na pomoc aj eurofondy. Budúci týždeň predpokladám, že oznámime konkrétnejšie veci,“ konštatoval Hirman s tým, že finančnej pomoci sa dočkajú aj divadlá či kultúra.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite