Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mikulec bude piaty raz čeliť odvolávaniu

.tasr .slovensko

Parlament bude dnes na mimoriadnej schôdzi rokovať o odvolaní Romana Mikulca z funkcie ministra vnútra. Dôvodom je, že mal zasahovať do živých trestných vecí. Tvrdí to opozičná strana Smer - sociálna demokracia, ktorá schôdzu iniciovala. Mikulec bude čeliť odvolaniu v parlamente piaty raz.

Mikulec bude piaty raz čeliť odvolávaniu SITA/Branislav Bibel

„je mimoriadne zarážajúce, že minister vnútra sa osobitne zaujímal o vyšetrovanie prípadov, ktoré sa môžu dotýkať ľudí, vďaka ktorým sa stal členom vlády. Je zrejmé, že minister vnútra R. Mikulec aktívne a nezákonne vstupuje do práce nezávislých vyšetrovateľov, že vo viacerých prípadoch, ako bol napríklad prípad vyšetrovateľky policajnej inšpekcie Diany Santusovej, dával priamo pokyny na postup vyšetrovateľov,“ tvrdí Smer-SD. Zopakoval aj dôvody z nedávneho návrhu na odvolanie ministra Mikulca, že rezort vnútra nezvládol riadenie utečeneckej krízy, ktorú spôsobil vojenský konflikt na Ukrajine.

Smer-SD prišiel s návrhom na Mikulcovo odvolanie po tom, čo Národná kriminálna agentúra minulý týždeň obvinila bývalého premiéra a dnes poslanca NR SR Roberta F. aj exministra vnútra Roberta K. pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva, a tiež zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Mikulec patrí medzi najodvolávanejších členov vlády. Smer-SD sa usiloval o jeho zosadenie z funkcie minulý rok dva razy. Najskôr v júni a potom počas prázdnin, ale debata o ministrovi sa preniesla na septembrovú schôdzu. Tento rok Mikulec čelil odvolávaniu na schôdzi vo februári a v marci.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite