Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Žilinka označil argumenty Úradu špeciálnej prokuratúry za zákerný útok

.sita .slovensko

Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) poukázali napríklad na prípad bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského a postup generálnej prokuratúry podľa paragrafu 363 Trestného poriadku.

Žilinka označil argumenty Úradu špeciálnej prokuratúry za zákerný útok SITA/ĽUDOVÍT VANIHER

je absurdné, že Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) reaguje na rôzne tvrdenia a útoky obvinených, podozrivých, obhajcov a niektorých verejne činných osôb tým, že útočí na generálnu prokuratúru a vedúcich predstaviteľov Generálnej prokuratúry SR (GP SR). Na tlačovej besede to vyhlásil generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Reagoval tým na stanovisko skupiny prokurátorov ÚŠP z pondelka 4. apríla k údajným manipuláciám v trestnom konaní.

„Tento útok považujem za absolútne zákerný, nepodložený a nebola k tomu žiadna zámienka z našej strany, miestami až osobný. Tento zákerný útok nemá nič spoločné s profesionalitou prokurátora a so zdržanlivosťou prokurátora,“ vyhlásil Žilinka.

Prokurátori ÚŠP poukázali napríklad na prípad bývalého riaditeľa SIS Vladimíra P. Podľa nich sa postup GP SR pri rozhodovaní o návrhu na postup podľa paragrafu 363 Trestného poriadku vo viacerých ohľadoch radikálne vymyká doterajšej dlhodobej praxi.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite