Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nadácia Zastavme korupciu vyzýva vládu na úpravu právomocí generálneho prokurátora

.sita .slovensko

Mimovládna organizácia reagovala na to, že Generálna prokuratúra SR „vedená nominantom Sme rodina Marošom Žilinkom“ zrušila 31. augusta obvinenie z korupcie bývalému šéfovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému.

Nadácia Zastavme korupciu vyzýva vládu na úpravu právomocí generálneho prokurátora TASR/Jakub Kotian

nadácia Zastavme korupciu (NZK) žiada vládu, aby upravila právomoci generálneho prokurátora tak, aby nemohol zrušiť právoplatné uznesenie o obvinení. Kabinet by tak podľa nadácie splnil záväzok zo svojho Programového vyhlásenia. Reagovali na to, že Generálna prokuratúra SR (GP SR) „vedená nominantom Sme rodina Marošom Žilinkom“ zrušila 31. augusta obvinenie z korupcie bývalému šéfovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému. Zdôraznili, že ide tiež o nominanta hnutia Sme rodina. V tlačovej správe o tom informovala riaditeľka NZK Zuzana Petková.

„Aj keď sa Maroš Žilinka vylúčil a nechal rozhodovať svojho zástupcu, skutočnosť, že kontroverzné uznesenie generálna prokuratúra verejnosti doteraz dôveryhodne nevysvetlila, vzbudzuje pochybnosti, či bolo nestranné,“ uviedla Petková. Podľa nej silná právomoc zastaviť akékoľvek trestné stíhania, ktorú má v rukách jedna osoba – generálny prokurátor alebo ním poverený námestník, je bez ďalších kontrolných mechanizmov ľahko zneužiteľná.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite