Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poučenie z pandémie pre riaditeľa Sveta zdravia: Verím, že očkovanie bude predstavovať bod zlomu

.šimon Jeseňák .slovensko

Riaditeľ Sveta zdravia Radoslav Čuha hodnotí ako sme zvládli druhú vlnu pandémie, proces očkovania a ako sme pripravení na potenciálnu tretiu vlnu pandémie.

Poučenie z pandémie pre riaditeľa Sveta zdravia: Verím, že očkovanie bude predstavovať bod zlomu

rok pandémie na Slovensku. Aké ponaučenie si z toho slovenské zdravotníctvo zobralo? Osem odborníkov zo zdravotníctva odpovedá na sedem otázok s cieľom zistiť, či sa nám podarilo využiť krízu na to, aby sme našli spôsob, ako zlepšiť zdravotníctvo. Odpovedajú dvaja exministri zdravotníctva, šéf súkromnej zdravotnej poisťovne, dvaja analytici, poslankyňa, členka predstavenstva súkromnej poisťovne a generálny riaditeľ súkromnej siete polikliník.

Prečítajte si 8. zo série článkov. Odpovedá riaditeľ Sveta zdravia Radoslav Čuha.

Prečítajte si aj odpovede od:

vyzerá to tak, že postupne odznieva druhá vlna pandémie covid-19. Aké problémy odhalila a zvýraznila pandémia v našom zdravotníctve? 

Neboli sme pripravení štruktúrou zdravotníckeho personálu, metodicky, materiálno-technickým vybavením ani celonárodnou infraštruktúrou zdravotníckych zariadení. Príkladom sú infekčné oddelenia, ktoré boli za posledné dve desaťročia postupne odzmluvňované a koncentrované do väčších nadregionálnych centier. Niet divu, keďže infekčné ochorenia boli na ústupe a pacientov bolo málo. Táto globálna pandémia však ukázala celému svetu, že priority v zdravotníctve sa budú musieť aspoň na nejaký čas výrazne upraviť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite