Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Prezidentka aj Krčméry dostali druhú dávku vakcíny

.tomáš Bakoš .tamara Antolová .tomáš Zemko .slovensko

Okrem únavy a bolesti svalov, na čo bola prezidentka vopred upozornená, nepocítila žiadne ďalšie vedľajšie účinky ani komplikácie.

Koronavírus ONLINE: Prezidentka aj Krčméry dostali druhú dávku vakcíny

situáciu ohľadom koronavírusu na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online.

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie covid-19 potvrdených 231 242 (+2464) prípadov, 181 129 (+4265) ľudí sa z choroby vyliečilo, 3 801 (+64) na jej následky zomrelo,
  • osem odpovedí na najviac kladené otázky v súvislosti s podaním vakcíny proti covid-19,
  • .týždeň vydal novú knihu – Rady Vladimíra Krčméryho, zakúpiť si ju môžete na TOMTO odkaze,
  • pozrite si, ako bude prebiehať OČKOVANIE,
  • aké sú PRAVIDLÁ celoplošného testovania a lockdownu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

18:48 BRATISLAVA: Kompletný prehľad všetkých odberových miest v Bratislave je k dispozícii na webovej stránke covid.bratislava.sk. Súčasťou webu je aj ich mapa. Viac sa dočítate na tomto odkaze.

17:36 INDIA: Najmenej päť ľudí zomrelo pri požiari, ktorý vo štvrtok vypukol v rozostavanej budove v areáli Serum Institute of India, najväčšieho výrobcu vakcín na svete. Starosta mesta Pune v indickom štáte Maháráštra Murlidhar Mohol informoval, že po dohasení požiaru vytiahli z trosiek päť tiel. Obete sú podľa jeho slov pravdepodobne stavební robotníci.

15:40 BRATISLAVA: Z autobusov testovacie miestnosti. Vallo to zobral do vlastných rúk. Kde budú odberové miesta a dá sa na test vopred objednať? Viac sa dočítate v tomto článku.

14:00 SLOVENSKO: Prezidentku Zuzanu Čaputovú zaočkovali druhou dávkou vakcíny proti covid-19. Viac tu.

13:50 SLOVENSKO: Slovensko je v tempe očkovania v porovnaní s ostatnými členskými krajinami Európskej únie niekde uprostred. Tempo očkovania je v členských krajinách rôzne, najrýchlejšie napríklad očkujú Dáni. Veľa krajín má však pomalšie tempo ako Slovensko, pretože ešte zosúlaďujú zdravotnícke postupy. Ako na štvrtkovom online brífingu uviedol podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič, niektoré krajiny zatiaľ zaočkovali pol percenta populácie, tie najlepšie v Európe majú zaočkovaných vyše dvoch percent populácie. Slovensko je niekde uprostred tohto úsilia.

13:12 SLOVENSKO: Rudolf Zajac: Mikasov úrad má trvalú výnimku zo zdravého rozumu. Celé video nájdete na tomto odkaze.

12:35 NEMECKO:  Nemecko by mohlo opäť uzavrieť hranice s okolitými krajinami, pokiaľ neprijmú opatrenia, ktoré výrazne obmedzia šírenie nového koronavírusu. Povedal to vo štvrtok Helge Braun, šéf úradu nemeckej kancelárky Angela Merkelovej, píše denník The Guardian.

11.35 SLOVENSKO: Progresívne Slovensko spúšťa kampaň na podporu očkovania proti covidu-19. Viac sa dočítate na tomto odkaze

11:10 SLOVENSKO:  Predsedníčka parlamentného zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) je pozitívna na nový koronavírus. Potvrdila to na sociálnej sieti. Spresnila, že nemá žiadne príznaky, nestratila ani chuť. 

„Vo väčšom kolektíve (v parlamente) som bola naposledy vo štvrtok. Síce s rúškom, ale zrejme nepomohlo. Mám malú nálož vírusu, Ct38 zatiaľ,“ uviedla Cigániková.

11:01 SLOVENSKO: Počet prípadov:

11:00 SLOVENSKO: „V nemocniciach je hospitalizovaných 3 283 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 3 085 ľudí. Na JIS je 255 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 319 osôb,“ informoval rezort zdravotníctva.

10:30 SLOVENSKO: V stredu zaočkovali ďalších 7 403 osôb, celkovo je na Slovensku zaočkovaných 82 695 ľudí.

10:10 SLOVENSKO: Najviac pozitívnych bolo:

  • V Trnavskom kraji 503 prípadov, 
  • Košický 374, 
  • Bratislavský 360, 
  • Nitriansky 326, 
  • Prešovský 253,
  • Žilinský 236 ľudí,
  • Banskobystrický 231, 
  • Trenčianský 181.

10:05 SLOVENSKO: Ďalších 1 114 pozitívne testovaných pribudlo z antigénových testov. Pozitivita je 1,57 percenta.

10:01 SLOVENSKO: Na Slovensku v stredu (20. 1.) pribudlo 2464 nakazených novým koronavírusom, ich doterajší celkový počet stúpol na 231 242. Pozitívne vzorky odhalili z 12 668 PCR testov, ktoré sa v stredu urobili. Pozitivita predstavuje 19,45 percenta.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite