Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z autobusov testovacie miestnosti. Vallo to zobral do vlastných rúk. Kde budú odberové miesta a dá sa na test vopred objednať?

.tomáš Bakoš .slovensko

Dôležité je podľa primátora Bratislavy Matúša Valla to, aby ľudia nestáli v dlhých radoch.

Z autobusov testovacie miestnosti. Vallo to zobral do vlastných rúk. Kde budú odberové miesta a dá sa na test vopred objednať? Branislav Bibel/SITA

už nechceme byť rukojemníkmi sporov a preberáme zodpovednosť do vlastných rúk. Vyhlásil to začiatkom týždňa primátor Bratislavy Matúš Vallo podľa ktorého dochádza v téme plošného testovania k veľkej politizácii.

Hádky v koalícii podľa primátora dostávajú do stresu státisíce ľudí aj predstaviteľov samospráv. Rozhodol sa preto, že Bratislava a jej mestské časti prevezmú časť zodpovednosti nad epidemiologickou situáciou v hlavnom meste na seba. 

„Počas najbližšieho týždňa musíme urobiť všetko preto, aby každý, kto od 27. januára bude pre nové pravidlá vlády potrebovať „modrý papierik“ na prácu alebo pobyt v prírode, ho mohol získať čo najjednoduchšie a najbezpečnejšie,“ uviedol na margo plošného testovania Vallo.

Ako teda bude vyzerať testovanie v Bratislave?

plošné testovanie

Obyvatelia mesta sa budú môcť dať otestovať troma spôsobmi. Prvým je na objednávku cez rezervačný systém, ktoré bude prebiehať v 33 odberových miestach vo vozidlách MHD. 

Druhým je v ďalších skoro 250 odberových miestach bez potreby sa vopred objednať, vrátane niekoľkých drive-through miest. Tretím sú odberové miesta mestských častí, ktoré budú niektoré tiež s možnosťou objednať sa vopred. 

Kompletný prehľad všetkých odberových miest v Bratislave je k dispozícii na webovej stránke covid.bratislava.sk, kde sa dá aj zaregistrovať. Súčasťou webu je aj ich mapa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite