Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prípad samovraždy Lučanského: Zástupcovia prezidentky a ombudsmanky sa zamerajú na postupy Zboru väzenskej a justičnej stráže

.sita .slovensko

Členovia špeciálnej nezávislej komisie na prešetrenie smrti policajného exprezidenta Milana Lučanského schválili jej štatút na prvom zasadnutí 4. januára 2021.

Prípad samovraždy Lučanského: Zástupcovia prezidentky a ombudsmanky sa zamerajú na postupy Zboru väzenskej a justičnej stráže Alexandra Čunderlíková/SITA

zástupcovia prezidentky SR a verejnej ochrankyne práv v nezávislej komisii na prešetrenie smrti policajného exprezidenta Milana Lučanského sa zamerajú na postupy Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS). Uviedli to v odpovediach pre agentúru SITA. 

Ako priblížil hovorca prezidentky SR Martin Strižinec, otázky ich zástupcu Radovana Palu, ktorý je poradcom prezidentky pre oblasť práva a spravodlivosti, sa budú odvíjať od podkladov, ktorými bude komisia disponovať. Člen komisie za Kanceláriu verejného ochrancu práv (KVOP), riaditeľ Sekcie odboru ochrany základných práv a slobôd VOP Tomáš Čitbaj priblížil, že postupy ZVJS sa preskúmajú aj z pohľadu medzinárodných ľudskoprávnych záväzkov, ktorými je Slovensko viazané.

postup ZVJS

Pala sa v komisii podľa Strižinca sústredí nielen na preverenie zákonnosti postupu ZVJS ale aj na to, či boli dodržané a primerane chránené práva obvineného vo väzbe.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite