Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí sa dohodli na zostavení vlády

.redakcia .slovensko

Strany a hnutia OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí sa už dohodli na zostavení novej vlády. Novinárom to potvrdil líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý je poverený zostavením vlády.

OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí sa dohodli na zostavení vlády Alexandra Čunderlíková/SITA Budúci premiér Igor Matovič (vpravo) s Eduardom Hegerom.

rezort financií pripadne hnutiu OĽaNO. Šéf SaS Richard Sulík bude prvým podpredsedom vlády pre ekonomiku a zároveň minister hospodárstva.

„V tejto ťažkej chvíli, ktorú Slovensko zažíva, môžeme oznámiť z pohľadu vôle ľudí, ktorú vyjadrili pred dvomi týždňami vo voľbách, radostnú správu, že sme sa definitívne dohodli na vzniku štvorlístka, čiže na zostavení vlády, ktorá bude mať v parlamente ústavnú podporu,“ vyhlásil Matovič pred novinármi s tým, že pevne verí, že vláda vydrží celé štyri roky.

Líder OĽaNO zdôraznil, že jednotlivé mená ministrov nebudú konkretizovať. Najskôr ich chce predstaviť prezidentke SR Zuzane Čaputovej. Stretnúť sa s ňou chce čo najskôr, ak sa bude dať, tak už počas víkendu. Matovič si myslí, že hlava štátu má právo dozvedieť sa nominácie ako prvá.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite