Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Parlament zastavil ratifikáciu Istanbulského dohovoru o boji proti násiliu na ženách

.redakcia .slovensko

Poslanci žiadajú vládu, aby nepokračovala v procese smerujúcom k ratifikácii Istanbulského dohovoru. Kabinet má oznámiť Rade Európy aj to, že Slovensko sa nemieni stať zmluvnou stranou dohovoru.

Parlament zastavil ratifikáciu Istanbulského dohovoru o boji proti násiliu na ženách Ľudovít Vaniher/SITA

vyplýva to z uznesenia, ktoré predložila SNS a parlament ho prijal 101 hlasmi. 

Návrh uznesenia SNS podporilo 101 zo 133 poslancov, pričom za návrh uznesenia hlasovali poslanci Smeru, ĽSNS, SNS, Sme rodina a tiež veľká časť poslancov Mosta-Híd a OĽaNO, k hlasovaniu sa pridali aj viacerí nezaradení.

Proti návrhu bol klub SaS, niekoľko poslancov OĽaNO (Ján Budaj, Natália Milanová, Silvia Shahzad), Mosta-Híd (Peter Kresák, Katarína Cséfalvayová) a nezaradených (Lucia Žitňanská, Miroslav Beblavý, Viera Dubačová, Simona Petrík, Martin Poliačik, Oto Žarnay). Niektorí poslanci nehlasovali alebo sa zdržali. 

SNS zdôvodnila uznesenie tým, že existujú pochybnosti pri výklade viacerých ustanovení dohovoru, že je v rozpore s Ústavou SR.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite