Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Minister Blanár odcestuje na nástupnú návštevu Rakúska

.tasr .slovensko

Vo Viedni sa stretne so spolkovým ministrom pre európske a medzinárodné záležitosti Alexandrom Schallenbergom

Minister Blanár odcestuje na nástupnú návštevu Rakúska SITA/Jana Birošová

minister zahraničných vecí SR Juraj Blanár absolvuje v stredu (22. 11.) nástupnú návštevu Rakúskej republiky. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

„Šéfovia diplomacií budú rokovať o aktuálnych otázkach bilaterálnych a medzinárodných vzťahov vrátane migrácie či situácie na Ukrajine a Blízkom východe. Diskutovať budú aj o európskej politike, rozvoji regionálnej spolupráce a podpore krajín západného Balkánu v eurointegračnom procese,“ načrtol rezort.

Počas návštevy Viedne sa šéf slovenskej diplomacie stretne aj s rakúskou ministerkou pre Európsku úniu a ústavu Karoline Edtstadlerovou. Zavíta tiež medzi zástupcov slovenskej krajanskej komunity do novootvorených priestorov Rakúsko-slovenského kultúrneho spolku. V Hainburgu si minister pripomenutie výročie Boja za slobodu a demokraciu položením kvetov k pamätnej tabuli.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite